torsdag den 20. september 2012

Slip drømmene fri


Foredrag m. Benedicte Riis  27.9. kl 19.00 i Hornsyld Idrætscenter.
Foredraget ”Slip drømmene fri – bliv skipper i dit eget liv” bygger på Benedicte Riis´ bog af samme titel, som fortæller om de menneskelige og praktiske  glæder og sorger, indsatser og omkostninger ved at tage en beslutning, lægge en plan og sejle over et stort ocean. Foredraget forudsætter ikke at vi alle skal sejle, heller ikke at vi skal vove livet; men det opfordrer til, at vi slipper vores drømme ordentlig fri, tør at tænke og tale sammen om visioner, og åbner for, hvad vi virkelig godt kunne tænke os – både for verden og os selv. Og derefter hvordan vi sammen kan støtte hinanden, lægge planer, og udføre de resultater, som naturligt må følge drømmene.
For sammen med drømmene kommer ansvaret. Når mennesket har fået evnen til at drømme, er det jo fordi, der skal ske noget! Benedicte mener selv, at livet er en gave, men også en opgave! Vi har hver en livsopgave som skal løses fra vugge til grav, og de fleste voksne kan efterhånden gennem livet vende sig om, og se en kølvandsstribe bag sig, der fortæller lidt om opgavens beskaffenhed. Men sommetider skal kursen lægges om – ja måske meget oftere end vi tror det, og tør at gøre det. Det handler om modighed at ændre kurs, overblik, beslutningstagning, fastholdelse af plan - og hårdt arbejde.
Helt konkret tager foredrag og bog udgangspunkt i en 45 dages sejlads over Sydatlanten fra Cape Town til Rio de Janeiro, hvor Benedicte som skipper tog to unge gaster med, flyttede sin båd, Tante Andante, til et nyt arbejdssted og førte en stor plan ud i livet.
Benedicte Riis er forfatter og eventyrer, og det er som så mange andre jobs både spændende og benhårdt arbejde. Hver bog og hver avisartikel skal opfindes, skrives og afsættes, hvert eventyr skal udtænkes, tilrettelægges, finansieres og udføres. Men Benedicte har gjort det hele livet, så for hende er det dagligdag. Hun er uddannet fysik- og musiklærer fra Odense Seminarium, cand. phil. i musik fra Århus Universitet, har været involveret i Lego, Sesame Street- og Disney-production. Benedicte har opfundet Tante Andante konceptet med Band, huse og projekter i 12 lande, samt skrevet 35 bøger og udgivet 15 CD-ere.
”Selvom jeg har lavet mange ting, er der intet, som er spildt. Jeg er ikke god til at slæbe ting og sager med gennem livet; men viden, kunnen og erfaring er ikke den værste bagage, og jeg har valgt at lade min taske stå åben, så alle kan stikke hånden ned og forsyne sig. Det har kostet mange skrammer i det danske samfund, hvor ord som Fjanteloven og gladministration  måtte opfindes som modvægt, siger Benedicte.”
For 11 år siden købte Benedicte Tante Andante Båden i Sydafrika for at få et sted at bo, mens hun arbejdede med et Tante Andante Hus for børn i Cape Town, og da næste projekt, nogle år senere, lå i Rio de Janeiro, sejlede hun via St. Helena over Atlanterhavet.
 I dag bor hun i Vrigsted og er gift med Erling Ahnfeldt, og hun elsker den danske sommer, de smukke kirker og Erlings køkkenhave,  men i vinterhalvåret må hun på arbejde ude i verden. Denne vinter hedder det Brasilien, Grønland og Madagascar.
Men først foredrag 27.9. kl 19 i Hornsyld Idrætscenter.

Arrangementet er støttet af Hedensted kommunes landdistriktspulje






Ingen kommentarer:

Send en kommentar